Knäck strutar

 
2,5 dl socker
2,5 dl grädde
2,5 ljus sirap
1-2 dl hasselnöter.
 
Förbered först strutarna av bakplåtspapper eller smörgåspapper och 20 pinnar.
Klipp pappret 20 rutor i storlek ca 5x7 cm.
Ställ strutarna med fogen nedåt i något som gör att de står upp så att det blir lätt att hälla upp knäcken i dem sedan.
Gör knäcken: Blanda alla ingredienser utom nötter i en järngryta, stekpanna eller tjockbottnad kastrull. Koka knäcken och rör då och då.
Koka tills temperaturen är 121 grader. Använd stektermometer. Gör vattenprovet dvs droppa några droppar knäck i en kopp kallt vatten. Går det att forma kulor så är den klar.
Sätt till nötterna och fördela knäcken i strutarna medan den är varm.
Tryck ner en pinne 2-3 cm i varje knäckstrut.
 
Antingen tar du bort pappret när det har stelnat eller  sätt ditt lite snöre och klistermärken.
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

:)

2012-12-17 @ 22:05:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0