Rödvinbärskaka med vaniljfyllning

 

250 g smör
3 dl socker
3 ägg
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3 msk vaniljsocker
1/2 dl mjölk
 
Fyllning:
1 1/2-2 dl vaniljkräm
ca 1 dl röda färska vinbär
 
Rör rumsvarmt fett och socker poröst.
 Tillsätt äggen ett i taget och rör emellan. 
Blanda torra ingredienser och
rör ner det med mjölken i smeten. 
Bred ut hälften av smeten i en smord
och bröa form. 
Bred ut vaniljkrämen,
inte ända ut till kanten och
häll vinbären över. 
Bred försiktigt ut resten av smeten ovanpå, se till att smet möter smet i kanterna. 
Grädda ca 50 minuter i nedre delen av ugnen. 
Låt kakan svalna lite.
 
Sikta lite florsocker över och dekorer med vinbären  innan servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0