Nutella semifreddo

Den här underbara godbit ska serveras på nyår med jordgubbar. Ska även smälta choklad och skriva gott nytt åt.

För att göra lite mer snyggare så kommer två tomtebloss lysa upp tårtan.
Perfekt nyårs efterrätt.

Lätt att göra, går bra att förbereda dagarna innan och super lyxig att njuta av.

 

 
 


2 marängbottnar färdigköpta
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burkt Nutella ca 400 g


Klä en form (23 diameter) med plastfolie. Lägg i en marängbotten

och krossa den andra.
Separera äggens gulor från vitor.
Vispa gulorna luftigt med 1 msk socker.
Vispa vitorna hårt med en 1 msk socker.

Och vispa grädden.
Allt var för sig själv.


Vänd försiktigt ihop äggvitan, äggulan, grädden och den krossade marängen.

Smält nutellan så det går att rinna över smeten.
Fyll ut smeten i formen.
Låt stå minst 4 timmar,

men helst över natten.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0