Saffransrulltårta med chokladfyllning

 
0.5 g saffran
1/2 dl vatten
3 ägg
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Fyllning
1 apelsin, rivet skal
50 g mörk choklad
250 g philadelfia
1 msk kakao
1/2 dl florsocker
 
Stöt saffran och en tsk socker i en mortel.
Koka upp vatten och blanda det med saffranet.
Vispa ägg och resten av sockret pösigt.
Blanda mjöl och bakpulvret i en annan skål.
Vänd ner mjölblandningen och saffran i äggsmeten.
Bred ut jämnt i en långpanna.
Grädda i 250 grader i 5 min.
 
strö lite socker. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper på ett galler.
Dra försiktigt bort pappret som kakan har gräddats på med hjälp av lite vatten. 
 
Riv skalet fint och chokladen grovt.
Rör ihop philadelfia med kakaon, florsocker, apelsinskalet, och chokladen.
Bred krämen på kakan och rulla ihop.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0