Halloncurde

 
450g Hallon, färska eller frysta
1 dl Strösocker
50g Smör
2 Äggulor
1½ msk Maizena
 
Koka sönder hallonen i en kastrull.
Mosa dem och sila bort kärnorna genom en finmaskig sil.
Koka upp 1 dl av hallonsilet med socker och smöret under omrörning.
Ställ åt sidan så länge.
Vispa ner maizenan i resterande hallonen,
häll sedan ner det i den varma hallonmixet i kastrullen.
Vispa sönder äggulorna och vispa ner det i hallonen.
Sjud upp under konstant omrörning tills det börjar tjockna.
Häll över i en skål och låt svalna.
Häll upp i burk!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0