Hallongrottor

 
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör 
 
Fyllning
fast hallonsylt
 
Sätt ugnen på 200°C.
Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. 
Arbeta snabbt samman till en deg.
Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera.
Forma degen till små bollar. 
Lägg i formar på plåtar. 
Gör ett hål i varje kaka och klicka i lite sylt.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna på galler.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0