JORDGUBBSMOUSSETÅRTA

Jag gjorde en hel sats, men vart galet mycket. Så det vart två st.
Tur att det vart över lite anslag (tårtbotten) kvar.
Så jag har halverat receptet så det inte blir så galet mycket till nästa gång.
 
 
 

½ kg jordgubbar
5 gelatinblad
0,75 dl vatten
1 dl socker
3 dl grädde
½ msk vaniljsocker
 
Gelen
2 Gelatinblad
1½ dl jordgubbssaft
 
Använd en form med löstagbar kant.
(Jag använde storleken 23 cm)
Klä den på insidan med plastfilm.
Placera tårtbotten i formen.
 
Mixa jordgubbarna väl.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i några minuter.
Koka sockerlagen genom att koka upp
 vattnet med sockret och sen svalna så det blir ljummet.
Lägg i gelatinbladen så de smälter.
Häll i lagen i jordgubbsmixen och blanda ordentligt.
 
Vispa grädde rätt hårt och blanda med vaniljsockret.
Rör ner i jordgubbsblandningen och häll i formen över tårtbotten.
Ställ i kylen över natten eller åtminstone 4 timmar.
 
Gör gelén genom att först lägga gelatinbladen i kallt vatten sådär 10 minuter.
Värm saften och lägg i gelatinbladen.
Låt det svalna och häll över moussetårtan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0