Äppelmos

Fick lite äpplen får Christer landställe, guld värt! 

Så gjorde den lite mer nyttigare och godare äppelmoset.

Inte så mycket socker men ändå inte så sur.
Perfekt till morgongröten eller bakning.
I frysen har jag nu äppelkräm och äppelmos. Det blir en god vinter.

 

 

20 äpplen
2 dl vatten
2 msk råsocker
4 st kanelstänger

 

Skala, rensa bort kärnhus och skär äpplena i små bitar.
Lägg klyftorna i en kastrull med vatten.
koka tills äppelklyftorna är mjuka och mosiga, drygt 20 minuter.
Lägg i 4 st kanelstänger när det börjar bli mosiga.
När äpplena är mosiga rör ner råsockret.

 

I varje burk ha en kanelstång.
Förvara kort tid i kylen.
Frys in för längre tid,
tänk på att inte frysa in i glasburk då.    

Aldrig glas i frysen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0