Blåbärs-vaniljkräm längder

 

50g jäst
150 g smör
5 dl mjölk
1 dl socker
2 krn salt
ca 14 dl mjöl.
 
Blåbär
Vaniljkräm
 
Smula ner jästen i en degbunke.
Smält matfettet, tillsätt mjölken
och låt det bli fingervarmt.
Blanda jästen, mjölken och fettet.
Rör ner socker, salt och mjöl till en deg.
Låt jäsa 30 minuter övertäckt.
Börja kavla till en rektangulär.
Bred på ett lager blåbärs sylt
Dela deg i lika stora bitar.
Jag gjorde 4 st. 
Klipp djupa jack i rullarna och vik dem växelvis åt höger och vänster.
Låt jäsa i 30 min.
Platta och lägg vaniljkräm i mitten,
pensla på ägg.
Grädda i nedre delen i ugnen
i 200 grader.  ca 15-20 min. 
Svallna på galler under en duk.
Pensla på vatten eller vispad ägg på sidorna och lägg i socker. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0