Lyxig äppelkaka

 
100 g Smör 
1,5 dl socker
1 ägg
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tak vaniljsocker
 
Fyllning 
 
Ca 6 st äpplen
1/2 dl vatten
1/2 msk socker 
2 tsk potatismjöl
1 msk vatten
 
Skala äpplen. Skär i mindre bitar. 
Lägg äppelbitarna i en kastrull
och häll på vattnet.
Tillsätt sockret. Låt koka upp.
Sänk värmen och låt småkoka i ca 5 min. 
Bitarna ska gå sönder, när du rör om.
Blanda potatismjöl och vatten.
Rör ner i krämen.
Rör kraftigt och låt koka upp igen. 
Låt krämen svalna.
 
Under tiden rör  ihop smör och socker. Blanda i ägget.
Blanda bakpulver, mjöl och vaniljsocker. 
Blanda med smörblandningen.
 
Tryck ut hälften av degen i en springform. 
Häll i krämen och pudra över lite kanel. 
Fördela resten av degen ovanpå.
Sätt in i ugnen i 40 minuter i 200 g. 
 
Servera med vaniljsås eller glass. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0