Apple crumb pie

 
 

Pajskalet :

3.5 dl vetemjöl
100g margarin
3 msk kallt vatten


Fyllning:

1 msk vetemjöl
3 msk socker
1 tsk kanel
5 st äpplen, skalade och tunt skivade


Smuldeg:

5.25 dl vetemjöl
3.5 dl farinsocker
225 g smör rumsvarmt


Mät upp mjölet, skär smöret i små bitar och smula ihop till en smulig deg. Höll i kallt vatten och forma till en boll. Kavla ut och lägg i en form.
Gör gärna lite mönster på kanten.


Blanda mjöl, socker och kanel.
Skaka försiktigt ihop med äpplena, så alla äpple bitar är täckta.
Lägg i formen.


Blanda mjöl och farinsocker, nyp ihop med smöret till en smulig deg.


Grädda i 210 grader i 10 min.
Sänk värmen till 190 grader i ca 25 min.

Servera med 3 dl vispad grädde med 2 tsk vaniljsocker i.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0