Rågrussins frallor

 
 

35 g smör
3 dl mjölk
1/2 dl mörk sirap
1 tsk salt
1 tsk brödkryddor
50 g jäst
1 dl russin
8 dl rågsikt

 

Smält smöret. blanda i mjölk, sirap salt och brödkryddorna i smöret.
(Gör egen brödkryddorna om du inte har hemma, ta hälften anis och hälten fänkålsfrön som du stöter i en mortel om man inte köper färdigmalda.)
Smula jästen i en bunke

och höll i degvätskan.
Blanda i russin och rågsikten.
Låt jäsa i 45 min.
Dela upp degen och doppa i rågsikt.
Lägg på plåt och låt jäsa i 30 min.
Grädda i 225 g i ca 10 min.

Låt svalna på galler.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0