Päronpaj

 

2 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
125 g smör
1 ägg
 
Fyllning:
ca 800 g päron
2 ägg
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
2 dl creme fraiche
 
Nyp ihop mjöl, socker, smör och ägget.
Låt vila i kylen i 30 min innan
du trycker degen i formen. 
Grädda i 175 g i 15 min
 
Skala, kärna och dela päronen i små bitar. Vispa socker, vaniljsocker och ägget. Blanda i vetemjölet och creme fraiche. 
 
I med päronen i pajskalet och häll sedan över fyllningen. 
Grädda i ugnen ca 30 min. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0