Bröllopstårtan

Bröllopstårtan som inte klarade
sig så bra i värmen. 
Varm bilresa på en guppig väg. 
På bröllopsdagen var det det härligt varmt så att tårtan smälte.
Så den sjönk ihop och smälte men jag tyckte vi lyckades rädda den så pass bra trots allt.
Oavsett att utsidan inte vart perfekt så vart helt fantastiskt god. 
 
Vaniljbottnar, vaniljmousse, chokladfluff och färska jordgubbar spacklat med grädde och täckt med marsipan.
 
 
 
 
Detta recept är en enkel. 
Jag har då tagit detta recept tre gånger. Fluffen får man smälta i omgångar,
i mitt fall tre gånger. 
 
anslag 
 
5 ägg 
3 dl strösocker 
2 tsk vaniljpulver
1 msk vanilj essens
1,5 dl vetemjöl 
1,5 dl potatis mjöl 
2,5 tsk bakpulver
 
vispa ägg och sockret poröst. 
Sila vetemjöl, potatis och bakpulver i en annan bunke, rör om ordentligt.
Blanda i mjölblandningen i äggsmeten. 
Smörj och bröa en from på 24 cm. 
Häll i smeten och in i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40 min.
Låt svalna. Dela i tre lika stora delar.
 
Mjölkchoklad fluff 
 
3 dl grädde 
200 g mjölkchoklad 
 
Hacka chokladen i bitar, lägg i en kastrull tillsammans med grädden. 
Värm upp så att grädden smält.
Får absolut inte koka.
Låt stå kylt i 6 timmar. 
Vispa upp.
 
vaniljmousse  
 
3 gelatin
2 dl cream fraiche 
2 dl vaniljsås
1/2 dl socker
1 tak vaniljsocker 
1 vaniljstång  
2 dl vispad grädde
 
Blött lägg gelatinet. 
Rör ihop 1 dl vaniljsås, cream fraiche socker, vanilj och vaniljsocker.
Värm upp 1 dl av vaniljsåsen, ta bort ifrån plattan och ha i gelatinet.
Rör snabbt ner den varma vaniljröran i den kalla. Blanda försiktigt i vispad grädde.
Antingen låt den stela till sig i skålen eller lägg botten och fyllningen i en form och låt stela till sig i kylen. 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Otrolig fin tårta!

2015-07-21 @ 15:06:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0