Glögg

Nu håller vi på att göra julens glögg.
Typ så där 8 veckor innan lucia. 
Detta lär ju smaka underbart gott tillsammans med hembakta lussebullar. Mums! 
 
 
 
5 liter svagdricka 
5 råa, skalade och skivade potatisar
50 g jäst
1 påse nejlikor 
1 påse kardemummakärnor 
5 cm färsk, skala och skivade ingefära 
2 st kanelstänger 
500 g russin 
2 kg socker 
 
Blanda allt i en 10 liters hink, täck sedan med plastfolie och gör små håll i.
Låt stå i rumstemperatur i 3-6 veckor. 
 
Sila och häll glöggen i flaskor. 
 
Sedan är det bara att njuta av hemmabyggd glögg. 

Kommentarer
Postat av: Pernilla

Blir det mycket procent i en sådan här sats?

Svar: Gissar på 10-14 % 😱
Ina - en mammas historia

2015-10-15 @ 07:05:54
Postat av: Sanna

Åh detta måste jag testa :)

Svar: Jaaa :D
Spännande och se om det blir gott ;).0
Ina - en mammas historia

2015-10-15 @ 11:20:42
URL: http://krimskramsan.bloggplatsen.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0