Mat

Fläskfilé, hasselbackspotatis, bea, wok grönsaker med championer. 
Gott! 
 
 
 
 
Har ni några mattips ?   
Vill ha allt ifrån lätta luncher till stor slagna middagar. 
Jag har bestämt att det är dags börja med mat listor för veckorna. 
Jag har fått för mig att det underlättar veckohandlingen och ingen mer ide torka vid måltiden. 

Kommentarer
Postat av: Ida

Den där eviga matfrågan! :-) Den är ständigt återkommande här och vissa veckor flödar inspirationen, andra veckor är det torrt som i Saharaöknen... ;-)
Här kommer ett par tips på supersnabba och goda maträtter (från en trebarnsmorsa till dej):

- Lägg torskblock/torskfilé i en ugnsform. Blanda créme fraiche med hackade soltorkade tomater, basilika och lite citronpeppar. Lägg blandningen på fisken, strö över mandelspån och skjuts in i ugnen på 200-225 grader i ca 20 min. Servera med ris/potatis och grönsaker

- Lägg torsk i ugnsform. Knaperstek bacon och fräs strimlad purjo lite snabbt. Lägg purjo och bacon på fisken. Blanda ovispad vispgrädde med citronpeppar, häll sedan blandningen över fisken. Skjuts in i ugn på 200-225 grader i ca 20 min. Servera med potatis eller ris och grönsaker.
- Köp färsk Tortellini. Koka denna enligt anvisningar på förpackning. Gör under tiden vattnet kokar upp en sås på créme fraiche, hackad lök, bacon, fetaost och soltorkade tomater. Behövs knappt någon krydda, men smaka av med lite salt och peppar. När tortellinin är klar, häll av vatten och blanda ned såsen i tortellinin.

- Fräs hackad lök, i med créme fraiche, tonfisk, citronpeppar, halverade körsbärstomater och smulad fetaost. Servera till pasta

- gör foliepaket med lax i. Lägg strimlad purjo under och ovanpå laxen. Krydda med citronpeppar,lägg i en stooor klick smör i varje paket och eventuellt en liten gnutta vitt vin. Vik ihop paketen och grilla dessa paket under lock eller tillaga dem i ugnen. Servera med potatismos!

Kan återkomma när jag kommer på fler maträtter! :-)
Hoppas du fick något tips som låter lockande!

/Ida :-)

Svar: Tack så himla mycket !
Låter super gott.
Perfekt med recept för fisk.
:D
Ina - en mammas historia

2015-09-09 @ 22:30:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0