Nutellasemlor, vaniljsemlor, semlor
50 g jäst
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 1/2 dl strösocke
1/2 tsk salt
100 g rumstemperatur smör
1 ägg
1 msk kardemumma
Special mjöl
Smula ner jästen i en bunke och rör i den kall mjölk, grädde, strösocker, salt, kardemumma och ägget.Skär smöret i små bitar. Höll i lite mjöl i taget och arbeta ihop tills det har blivit en deg.
Låt vila i 60 under duk.
Gör runda bollar i önskad storlek.
Låt jäsa under duk i 45 min.
Pensla ägg på bullarna.
Grädda i 200 g i ca 10 min.
Låt svalna på galler.
Eftersom jag inte gillar mandelmassa brukar jag ha i Nutella eller vaniljkräm.
Mycket godare.
Men till dom som vill får såklart med mandelmassa.
Kommentarer
Trackback