Rågkakor


50 g jäst
5 dl mjölk
50 g smör
1/2 dl ljus sirap
1,5 tsk salt
2 tsk anis
2 tsk fänkål
rågsikt efter behov
 
Smula jästen. Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt) och häll den över jästen, rör om till jästen löst upp sig. Tillsätt smör, sirap, salt och kryddor. Tillsätt mjölet och arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. 
Jäs under bakduk i 40 minuter. 

Lägg upp degen och knåda. Dela degen i fyra delar och kavla ut varje del till en rund kaka. 
Lägg bröden på plåt och nagga dom med en gaffel. Jäs under bakduk i 30 minuter. Grädda i 225 grader, 10 minuter. Svalna på galler. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0