Glutenfri paj med spenat och lax
Granen kom över med en härlig lax och spenat röra som fyllning till paj.
Det enda jag behövde göra var pajskal och äggstanning.
Istället för att använda mig av tråkiga och torra recept av pajskal så vart det ett recept av glutenfritt.
Blev så mycket godare än
jag kunde trott.
Receptet på lax&spenatröran ska jag fråga efter.
Pajskal
50 g smör
3 dl mandelmjöl
1 dl linfrön
1 msk fiberhusk
1 ägg
1 krm salt
Smält smöret och blanda sedan om alla ingredienser. Tryck sedan ut i form.
Låt stå i kylen 30 min.
Grädda sedan i ugnen i 200 g i 15 min.
Äggstanning
3 ägg
2.5 dl mjölk
2 krm salt
1 krm vitpeppar
2 krm saffran
Blanda ihop allt.
Lägg röran i pajskalet och på med äggstanningen.
In i ugnen i ca 35 min.
Kommentarer
Trackback