Revbenspjäll
1,5 kg revbenspjäll, delad på mitten
2 liter vatten
2 morötter, bitar
1 gullök, bitar
3 vitlöks klyftor, krossad
1/2 dl soya
Pepparkorn
Lagerblad
1-2 tsk salt
Lägg alltsammans i en gryta.
Koka upp och låt koka
en timme under lock.
1 dl socker
1 dl balsamvinäger
1 dl kalvfond
4 dl vatten
4 st kvistar av rosmarin
2 st vitlök, krossad
Smält sockret på medelvärme tills sockret fått ljusbrun färg.
Häll i balsamvinäger försiktigt, låt koka upp. Tillsätt resten av ingredienserna. Låt koka tills det är 2 dl kvar, ca 15 min.
Dra ifrån plattan och
låt svalna under lock.
Pensla på revbensspjällen
och lägg på grillen i ett par minuter.
Kommentarer
Trackback