Revbenspjäll




1,5 kg revbenspjäll, delad på mitten 
2 liter vatten 
2 morötter, bitar
1 gullök, bitar
3 vitlöks klyftor, krossad
1/2 dl soya 
Pepparkorn
Lagerblad 
1-2 tsk salt 

Lägg alltsammans i en gryta.
Koka upp och låt koka 
en timme under lock. 

1 dl socker 
1 dl balsamvinäger 
1 dl kalvfond
4 dl vatten 
4 st kvistar av rosmarin
2 st vitlök, krossad

Smält sockret på medelvärme tills sockret fått ljusbrun färg. 
Häll i balsamvinäger försiktigt, låt koka upp. Tillsätt resten av ingredienserna. Låt koka tills det är 2 dl kvar, ca 15 min. 
Dra ifrån plattan och 
låt svalna under lock.

Pensla på revbensspjällen 
och lägg på grillen i ett par minuter. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0