Jordgubbsbakelse

(null)

Jordgubbsmousse:
4 st gelatinblad
200 g jordgubbar
0,75 dl socker
2,5 dl vispgrädde
 
Lägg gelatinet i blött i 5 min.
Koka upp jordgubbar och socker i en kastrull och låt puttra i tre minuter. Ta bort ifrån plattan och mixa jordgubbarna med en mix.
Ha i geletinet och rör om ordentligt. 
Låt svalna helt. 
Vispa grädden hårt och rör i jordgubbspuren i grädden. 
Låt stå kylt i tre timmar.

Under tiden gör lemoncurden 

Lemon curd 

2 citroner
100 g smör
2 dl socker
2 dl ägg 
 
Fin riv och pressa citronerna. 
Koka upp skalet, saften, smöret och 1 dl socker. 
Låt svalna.
 
Vispa socker och äggen. 
Häll i äggblandningen i kastrullen tillsammans med citronblandningen. Vispa ihop och låt det tjockna på låg värme. 
Låt det svalna och under tiden gör rulltårtebotten. 


Rulltårtebotten
3 st ägg 
1.5 dl strösocker 
2 msk mjölk 
2 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver 

Vispa ägg och strösocker poröst.
Tillsätt mjölk och essensen.
Blanda vetemjöl och bakpulver 
och vänd ner det i äggsmeten.
Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper.
In i ugnen i 250 grader i 5 min. 
Låt svalna.

Stansa ur valfri storlek. 
Fyll en spritspåse med jordgubbsmousse och en annan med lemoncurd. 
En klick lemoncurd i mitten av rulltårtebotten och sedan spritsa runt med jordgubbsmousse. 
på med en till rulltårtebotten och gör samma sak igen. Klart 

Servera direkt eller förvara i kylen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0