Pepparkakasmuffins med lingonfrosting

 
 
150 g smör
3 ägg
3 dl socker
1,5 dl lingonsylt
1,5 gräddfil
1 msk kanel
1 msk malen ingerfära
1 tsk malda nejlikor
1 tsk bikarbonat
4,5 dl vetemjöl
 
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret, låt svalna.
Rör i smör, gräddfil och lingonsylten i äggvispet.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
Häll upp i muffinsformar och grädda i ca 20-35 min.
 
Under tiden muffinsarna svalnar så gör frostingen.
 
200 g Philadelphia
2 dl florsocker
100 g smör
1/2 lingonsylt
1 tsk vaniljsocker
 
Vispa smöret vitt och pösigt.
Vispa i philadelphiaos, florsocker och vaniljsocker till en luftig och fluffig smet.
Rör till sist lingonsylten
 
Sprita eller bred över muffinsrna.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0