pepparkaksstubbe
En god och barnvänlig pepparkaksstubbe, utan mögel ost och andra konstigheter.
Låt inte utsidan skrämma er, den vart super god fast den ser hemskt ful ut.

3 ägg
2 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
½ tsk malda nejlikor
1 tsk malen ingefära
½ dl pressad apelsinsaft
2 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
½ tsk malda nejlikor
1 tsk malen ingefära
½ dl pressad apelsinsaft
Till fyllningen
200 g Philadelphia
2 tsk vaniljsocker
2 ½ - 3 dl florsocker
50 g mjukt smör
Rivet skal av 1 apelsin
1 msk apelsinsaft
2 tsk vaniljsocker
2 ½ - 3 dl florsocker
50 g mjukt smör
Rivet skal av 1 apelsin
1 msk apelsinsaft
Bred ut på bakpappersklädd plåt och grädda i mitten av ugnen på 250º i ca 5 minuter.
Stjälp upp kakan på ett annat bakplåtspapper.
Pensla pappret som kakan har gräddats på undersidan med kallt vatten, så lossnar pappret lättare.
Pensla pappret som kakan har gräddats på undersidan med kallt vatten, så lossnar pappret lättare.
Undertiden kakan svalnar vispa ihop ingredienserna till fyllningen och bred den över den kalla kakan.
Rulla ihop och så har ni en mumsig julstubbe.
Kommentarer
Trackback