Lussebullar

 
50 g jäst
5 dl mjölk 3%
150 g smör
250 g kesella
2 dl strösocker
1 g saffran (2 kuvert)
1 tsk salt
 
Ca 16 dl vetemjöl,
1 dl russin
 

1. Smält smöret och höll mjölken så det blir fingervarmt.

2. Smula ner jästen i en rymlig bunke. Häll lite av den ljumma mjölkblandningen i bunken och blanda tills all jästen löst sig. Blanda i resten av vätskan.

3. Blanda ner kesella, saffran, socker och salt.

4. Tillsätt nästan allt mjölet, gärna lite i taget och arbeta degen smidig. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Blanda ner russinerna

5. Täck över degen med en duk och låt jäsa i rumstemperatur cirka 60 minuter.
6. Sätt igång och gör dina lussebullar så som du vill ha dom
7. Sätt ugnen på 225 grader.
8. Låt jäsa i 40 min, grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 min.
9. Vispa ägen och pensla på lussebullen medans det är varmt.
Lägg på ett galler och låt svalna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0