Pepparkaks och lingonmoussetårta

 
 
Botten
50 g smör
20 pepparkakor
 
Moussen
3 ägg
1,5 dl florsocker
3 dl grädde
1,5 dl lingonsylt
 
Garnering
Lingon
Riven chockad
 
 
Smält smöret, mixa pepparkakorna och blanda ihop det.
Tryck ut det i form med löstagbar botten.
Jag använde mig av en 23 cm i diameter.
 
Dela äggen i vitor och gulor.
Vispa vitorna till hårt skum.
Vispa ihop gulorna med florsockret i en separat dunkel.
Vispa grädden i en annan.
Blanda försiktigt gulorna med vitorna och sedan grädden.
Blanda till sist lingonsylten.
Fördela smeten ovanför botten och in i frysen i 4 timmar.
 
Ta ut tårtan och dekorera med lingon och riven chokladen.  

Kommentarer
Postat av: Inger Stenlund

Ser jättegott ut och önskar få skriva ut detta recept !

Svar: Bara att köra på. Roligt att du gillar receptet. :)
Ina - en mammas historia

2014-11-21 @ 16:58:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0