Pepparkaksrulltårta

 
 
2 dl vetemjöl
3 krn bikarbonat
1 msk pepparkakskrydda
4 ägg
1,5 dl socker
2 msk filmjölk
 
100 g rumstemperat smör
300 g färskost
1 msk vaniljsocker
2 msk vispgrädde
1/2 dl lingonsylt
 
Vispa ägg och socker poräst
Sikta alla torra ingredienser och blanda runt.
Vänd ner det torra ingredienserna i äggen och sockret med slickepott eller slev.
Tillsätt filmjölken. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 250 grader i ca 5-7 min.
Sockra på kakan och stjälp upp kakan på ett annat bakplåtspapper.
Ta bort det första bakplåtspapper med hjälp av lite vatten.
Låt svalna.
 
Vispa smör och osten vitt och fluffigt.
Vispa i vaniljsockret och florsockret lite i taget.
Vispa till sist grädden och vänd försiktigt ner lingonsylten.
 
Fördela jämnt över kakan och rulla ihop.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0