Morots- och solrosröns frallor

50 g färsk jäst
50 g smör
5 dl vatten
2 morötter (ca 130 g)
1,5 dl solrosfrön
1 msk fling salt
ca 15 dl vetemjölSmält smöret och häll i vattnet. Låt det bli fingervarmt,
Smula jästen i en bunke. Häll på lite av degvätskan och lös jästen. Häll på resten.
Riv morötterna och rör i dom tillsammans med solrosfrön och salt.
Blanda i mjöl allt eftersom. Arbeta degen 10 minuter i köksmaskin eller knåda till svetten rinnger på dig.
Låt jäsa under bakduk 45 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda lite och forma till runda frallor. Lägg på bakplåtspapper. Låt jäsa 15 minuter utan bakduk och sätt under tiden ugnen på 250 grader.
Pensla frallorna med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen 12 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.
Kommentarer
Trackback