Kladdkaka med chokladpannacotta

 

100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao

 

Blanda alla ingredinser i en bunke.
Smält smöret i en kastrull.
Rör sedan ner socker och ägg.
Blanda ner det i det övriga ingredienser, blanda ordentligt.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
Grädda i 175 grader i ca 14min.

 

Chokladpannacotta


3 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
2 gelatinblad
100 g valfri choklad
1 msk socker

 

Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter.
Koka upp grädden och häll i chokladen, vaniljsockret och sockret.
Blanda ner gelatinbladen.
Låt pannacottan svalna och häll sedan över kladdkakan.
Låt stå minst 4 timmar i kyl.
Helst över natten

Dekorera med hasselnötter och hallon.

 


Kommentarer
Postat av: fellforbooks.blogg.se

Åh, vad gott det ser ut!

2013-10-28 @ 19:32:48
URL: http://fellforbooks.blogg.se/
Postat av: Sofie

mums vad gott:)

2013-10-28 @ 19:34:21
URL: http://www.laviesaine.blogg.se
Postat av: elin wahlberg

vad gott det ser ut!

2013-10-28 @ 19:38:53
URL: http://elinwahlberg.blogg.se/
Postat av: Annika

Gott :)

2013-10-28 @ 20:20:20
URL: http://blogofphoto.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0