Tjejmiddagens meny

 Dryck: 

 

som välkomsdryck 

rosevin ifrån leopard's leap. 

Resten av kvällen serverades det både röd och vit sangria

 

PIROGER

 

50 g jäst

5 dl mjölk

200 g smör

1 nypa socker

1 1/2 tsk salt

13 dl vetemjöl special.

Köttfärs

400 g köttfärs

1/2 gul lök

1 burk krossade tomater med vitlöks och ört 

1 msk soja

salt och peppar

ost

ägg

 

Smät smör och häll ner mjölken. Ska vara fingervarmt.

Häll sedan över mjölk/smöret över den smulade jästen. Rör om under hela tiden.

Blanda ner socker, salt och mjölet.

Arbeta till en fin deg. Låt villa i 45 min under duk.

 

Under tiden gör köttfärsen.

Låt svalna.

 

Baka ut degen och stansa ur runda ringar, pensla på ägg och sedan lägg i köttfärs och osten.

Vik dom så det blir som halv månar och tryck ihop med en gaffel.

Pensla på lite ägg, ifall man vill.

Grädda i 225 g i ca 10 min.

 

Låt svalna.

  

FYLLDA PARMARULLAR 12 st

 

 

 

12 skivor parmaskinka

Smak satt färskost

Lägg en klick på varje skiva parmaskinka och rulla ihop.

 

UGNSBAKADE FÄRSKOSTFYLLDA CHAMPINJONER

 

Champinjoner

Färskost

Ta bort champinjonfoten och fyll hålet med färskost.

Gratinera i 5-10 minuter i 200 grader.

 

VÄSTERBOTTENCHIPS MED TOPPING

 

 

Riven västerbottenost

Crème fraiche/gräddfil

 Nymalen svartpeppar

Finhackad rödlök

Röd stenbitsrom

Lägg små högar med västerbottenost på en plåt med bakplåtspapper.

Låt osten smälta i ugnen ca 10 minuter i 200 grader i mitten av ugnen,

kolla noga så att chipsen inte bränns. Låt svalna.

Toppa chipsen precis innan servering med crème fraiche, svartpeppar, rödlök och rom.

 

 

TOASTSKAGEN

 

 

Toast bröd

Olivolja

torkade örtor

vitlökspulver

skagenröra

Ta bort kanterna, doppa/pensla brödet i olja.

Strö över vitlökspulver och örtorna.

In i ugnen i 200 g tills det får en fin färg.

Håll koll hela tiden, brödet bräns väldigt lätt.

Låt svalna och toppa med skagenröra.

 

 

Så hade vi lite smått och gott som rostbiff, salamiskivor,

brio ost, tomater, mozzarella, avokado.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0