Tjejmiddagens meny
Dryck:

som välkomsdryck
rosevin ifrån leopard's leap.
Resten av kvällen serverades det både röd och vit sangria
PIROGER

50 g jäst
5 dl mjölk
200 g smör
1 nypa socker
1 1/2 tsk salt
13 dl vetemjöl special.
Köttfärs
400 g köttfärs
1/2 gul lök
1 burk krossade tomater med vitlöks och ört
1 msk soja
salt och peppar
ost
ägg
Smät smör och häll ner mjölken. Ska vara fingervarmt.
Häll sedan över mjölk/smöret över den smulade jästen. Rör om under hela tiden.
Blanda ner socker, salt och mjölet.
Arbeta till en fin deg. Låt villa i 45 min under duk.
Under tiden gör köttfärsen.
Låt svalna.
Baka ut degen och stansa ur runda ringar, pensla på ägg och sedan lägg i köttfärs och osten.
Vik dom så det blir som halv månar och tryck ihop med en gaffel.
Pensla på lite ägg, ifall man vill.
Grädda i 225 g i ca 10 min.
Låt svalna.
FYLLDA PARMARULLAR 12 st

12 skivor parmaskinka
Smak satt färskost
Lägg en klick på varje skiva parmaskinka och rulla ihop.
UGNSBAKADE FÄRSKOSTFYLLDA CHAMPINJONER

Champinjoner
Färskost
Ta bort champinjonfoten och fyll hålet med färskost.
Gratinera i 5-10 minuter i 200 grader.
VÄSTERBOTTENCHIPS MED TOPPING

Riven västerbottenost
Crème fraiche/gräddfil
Nymalen svartpeppar
Finhackad rödlök
Röd stenbitsrom
Lägg små högar med västerbottenost på en plåt med bakplåtspapper.
Låt osten smälta i ugnen ca 10 minuter i 200 grader i mitten av ugnen,
kolla noga så att chipsen inte bränns. Låt svalna.
Toppa chipsen precis innan servering med crème fraiche, svartpeppar, rödlök och rom.
TOASTSKAGEN

Toast bröd
Olivolja
torkade örtor
vitlökspulver
skagenröra
Ta bort kanterna, doppa/pensla brödet i olja.
Strö över vitlökspulver och örtorna.
In i ugnen i 200 g tills det får en fin färg.
Håll koll hela tiden, brödet bräns väldigt lätt.
Låt svalna och toppa med skagenröra.

Så hade vi lite smått och gott som rostbiff, salamiskivor,
brio ost, tomater, mozzarella, avokado.