Glögg
Nu håller vi på att göra julens glögg.
Typ så där 8 veckor innan lucia.
Detta lär ju smaka underbart gott tillsammans med hembakta lussebullar. Mums!

5 liter svagdricka
5 råa, skalade och skivade potatisar
50 g jäst
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
5 cm färsk, skala och skivade ingefära
2 st kanelstänger
500 g russin
2 kg socker
Blanda allt i en 10 liters hink, täck sedan med plastfolie och gör små håll i.
Låt stå i rumstemperatur i 3-6 veckor.
Sila och häll glöggen i flaskor.
Sedan är det bara att njuta av hemmabyggd glögg.
Kommentarer
Postat av: Pernilla
Blir det mycket procent i en sådan här sats?
Svar:
Ina - en mammas historia
Postat av: Sanna
Åh detta måste jag testa :)
Svar:
Ina - en mammas historia
Trackback