Bär och nöt bröd




5 dl vatten
50 g jäst
1 msk honung
1 msk salt
3 dl torkat bär
3 dl blandade nötter
8 dl grovt rågmjöl
6 dl vetemjöl 

Hacka frukterna och nötterna. Smula jästen. Värm vattnet till 37º och slå över jästen och rör ut. Tillsätt alla ingredienserna utom frukten och nötterna. Arbeta degen i 8-10 min. Tillsätt frukterna och nötterna och arbeta 1 min. Låt jäsa 1 timma.
Knåda degen och forma till 3 bröd. Jäs ytterligare 1 timma.
Värm ugnen till 200º. 
Gädda i ca 35-40 min.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0