Hallonkompott med vaniljpannacotta




Hallonkompott

250 g hallon 
2 msk socker 
1 vaniljstång
4 msk vatten 

Koka upp alla ingredienser tills sockret löst upp sig. 
Lägg upp i serverings skålar.  


Vaniljpannacotta 

1 1/2 gelantinblad
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1/2 dl socker
200 g Philadelphiaost

Lägg gelantinbladen i blöt. 
Dela och skrapa ur vaniljstången. 
Lägg vaniljen i en kastrull tillsammans med grädden och sockret. Koka upp under omrörning, ta bort i från plattan och blanda i gelétin. Tillsätt philadephiaosten och rör om tills det blir slät

Häll över päronkompotten, låt stelna i kylen 2-3 timmar. 

4 msk hallonsaft
7 msk vatten
1,4 gelatinblad
eventuell hushållsfärg
 
Blötlägg gelatinbladet
Koka upp vatten och päronsaft i en kastrull och rör ner gelatinbladet, ev ha i färg. 
Häll sedan över den pp pannacottan. Ställ i kylen för att stelna.

Dekorera med bär, frukt, choklad, strössel. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0