Hallonkompott med vaniljpannacotta

Hallonkompott
250 g hallon
2 msk socker
1 vaniljstång
4 msk vatten
Koka upp alla ingredienser tills sockret löst upp sig.
Lägg upp i serverings skålar.
Vaniljpannacotta
1 1/2 gelantinblad
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1/2 dl socker
200 g Philadelphiaost
Lägg gelantinbladen i blöt.
Dela och skrapa ur vaniljstången.
Lägg vaniljen i en kastrull tillsammans med grädden och sockret. Koka upp under omrörning, ta bort i från plattan och blanda i gelétin. Tillsätt philadephiaosten och rör om tills det blir slät
Häll över päronkompotten, låt stelna i kylen 2-3 timmar.
4 msk hallonsaft
7 msk vatten
1,4 gelatinblad
eventuell hushållsfärg
Blötlägg gelatinbladet
Koka upp vatten och päronsaft i en kastrull och rör ner gelatinbladet, ev ha i färg.
Häll sedan över den pp pannacottan. Ställ i kylen för att stelna.
Dekorera med bär, frukt, choklad, strössel.
Kommentarer
Trackback