Vaniljpannacotta med päronkompott


Päronkompott

8 Päron (halv stora)
1 dl Socker
vaniljsång eller vanilj bourbon

Skala, Kärna ur päronen och dela päronen i små bitar.
Blanda i alla ingredienser i en kastrull. Låt det koka i ca 40 min. 
Låt svalna och servera upp i skålar. 


Vaniljpannacotta 

1 1/2 gelantinblad
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1/2 dl socker
200 g Philadelphiaost


Lägg gelantinbladen i blöt. 
Dela och skrapa ur vaniljstången. 
Lägg vaniljen i en kastrull tillsammans med grädden och sockret. Koka upp under omrörning, ta bort i från plattan och blanda i gelétin. Tillsätt philadephiaosten och rör om tills det blir slät

Häll över päronkompotten, låt stelna i kylen 2-3 timmar. 

4 msk päronsaft
7 msk vatten
1,4 gelatinblad
eventuell hushållsfärg
 
Blötlägg gelatinbladet
Koka upp vatten och päronsaft i en kastrull och rör ner gelatinbladet, ev ha i färg. 
Häll sedan över den pp pannacottan. Ställ i kylen för att stelna.

Dekorera med bär, choklad eller vad som.   


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0