Mango & yoghurtpannacotta


En härlig påskefterätt  med smak av yoghurt och mango. 

(null)


Mangopannacotta

2  gelatinblad
4 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
250 g fryst tinad mango
1 1/2 msk citronjuice

Blötlägg geletinblad. Koka upp grädde och socker. Ta bort kastrullen ifrån plattan, kramaur geletinbladen och rör ner i grädden. 
Ha i mangon och citronjuice, mixa tills det blir slätt. Fyll 6 portionsskålar/glass och lägg snett i en äggkartong eller muffinsplåt. Stå i kylen i 2 timmar.


Yoghurtpannacotta

2  gelatinblad
2 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1 tsk finrivet limeskal
2 dl turkisk yoghurt

Blötlägg geletinblad. Koka upp grädde, socker och limeskalet. Ta bort kastrullen ifrån plattan, kramaur geletinbladen och rör ner i grädden. 
Låt svalna ca 5 min och rör sedan i yoghurten. 
Häll Yoghurtpannacottan över mangopannacottan. Låt stå i kylen  i två timmar. 

Jag älskar att göra blommor i sockerpasta så det fick bli påskliljor som dekeration men det blir minst lika fint med mango och myntblad. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0