Ta bort små ätandet

1. Ät något litet var tredje timme, som en frukt. Håller man en jämn blodsockerkruva så slipper man sötsuget och hungern. När man är hungrig så blir man sugen på det mesta.


2. Se till att alltid ha en liten fruktkorg eller något liknande hemma. Om sötsuget blir för stort kan du då ta från den. Det är mycket bättre och nyttigare än godis och kan dessutom vara godare beroende på vilken frukt du köpt såklart.

2. Ha alltid massor med olika sorters frukt hemma. I fall socker sockersuget blir för stort så är det mycket bättre att äta frukt än godis.

3. Borsta tänderna och tungan varje gång du känner sötsug. När du gör det neutraliserar du dina smaklökar och då försvinner suget. Är du i skolan/jobbet så kan du alltid ta med dig tandborste och tandkräm och borsta på toaletten. Dessutom blir allting lite äckligare efter att man har borstat tänderna.

3. Borsta tänderna när sockerbehovet kommer. Sockersuget försvinner, plus så blir allt lite äckligare när man har borstat tänderna. Ha med dig tandborste och tandkräm i väckan om du jobbar/skolan.Fruktsocker är betydligt mycket bättre än vanligt socker. Fruktsocker är inget socker man behöver oroa sig för så länge man äter frukt med måtta.

En hjärnforskare vid namn Martin Ingvar säger att det ska vara rimligt att gå ner 0,5 till 1 kilo i veckan på att skippa onödigt socker. Det är något att tänka på om man vill gå ner i vikt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0