Vanilj-blåbär rulltårta

Riktigt jävla goda vart den här rulltårtan, det är stor skillnad på att ha färsk vanilj.
Skulle kunna äta hela:)
 
 
3 ägg

1 ½ dl socker

1 färsk vaniljstång
1 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

 

Sätt ugnen på 225-250 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm.
Vispa ägg, socker och skrapet från en färsk vaniljstång till ett fast och pösigt skum.
Blanda mjöl och bakpulver. Rör ned det i smeten.
Häll sedan smeten i långpannan.

Grädda i nedre delen av ugnen i 5-6 minuter, tills rulltårtan blivit vackert ljusbrun.
Stjälp upp kakan på ett sockerstrött bakplåtspapper, som ligger på ett galler.
Pensla pappret som kakan har gräddats på på undersidan med kallt vatten, så lossnar pappret lättare.

Låt svalna lite. Bred sedan över blåbärssylt.

Rulla ihop, ta hjälp av bakplåtspappret så går det lättare att rulla.

 

Jag ska servera dena god bit med grädde och blåbär.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0