Äppelkaka

Receptet är för långpanna.
6 st röda äpplen
6 dl Socker
300 g Smör
6 Ägg
3 Mjölk
9 dl mjöl
3 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form. Skala äpplena. Kärna ur och skär dem i tunna klyftor.
Lägg i vatten under tiden du gör kakan.
Rör smöret och sockret poröst. Tillsätt äggen och rör till en smidig smet. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölken och mjölblandningen i smeten. Häll smeten i formen. Stick ner äppelklyftorna tätt i smeten. Strö över socker och kanel.
Grädda i mitten av ugnen 60 - 75 minuter. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad.
Rör smöret och sockret poröst. Tillsätt äggen och rör till en smidig smet. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölken och mjölblandningen i smeten. Häll smeten i formen. Stick ner äppelklyftorna tätt i smeten. Strö över socker och kanel.
Grädda i mitten av ugnen 60 - 75 minuter. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad.
Ett tips, är att ta fler än 6 st äpplen. Jag skulle nog gärna ha tryck in lite mer äppel klyftor.
Kommentarer
Trackback