Rödvinbärskaka med vaniljfyllning

250 g smör
3 dl socker
3 ägg
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3 msk vaniljsocker
1/2 dl mjölk
Fyllning:
1 1/2-2 dl vaniljkräm
ca 1 dl röda färska vinbär
Rör rumsvarmt fett och socker poröst.
Tillsätt äggen ett i taget och rör emellan.
Blanda torra ingredienser och
rör ner det med mjölken i smeten.
Bred ut hälften av smeten i en smord
och bröa form.
Bred ut vaniljkrämen,
inte ända ut till kanten och
häll vinbären över.
Bred försiktigt ut resten av smeten ovanpå, se till att smet möter smet i kanterna.
Grädda ca 50 minuter i nedre delen av ugnen.
Låt kakan svalna lite.
Sikta lite florsocker över och dekorer med vinbären innan servering.
Kommentarer
Trackback