Semlor & solbullar

Fick bli lite bullbak idag. Det här recptet testa jag på eftersom jästiden var lite mindre än vanligt och roligt att testa på något nytt.
Vill ni bara baka semlor så halvvera recptet.
 
    150  g Svenskt Smör från Arla
    4 mjölk
    50 g jäst
    1 dl strösocker
    2 krm salt
    3 stött kardemummakärnor
    2 st ägg
    14  dl vetemjöl
    4 tsk bakpulver
    1 st uppvispat ägg till pensling
 

Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme.

Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills jästen löst sig.

Tillsätt socker, salt, kardmumma, ägg och 6 dl av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 30 min.

Sätt ugnen på 225°. Blanda bakpulvret med 1 dl mjöl och arbeta in det i degen.
baka ut runda släta bullar.  Vid solbullar så gör håll i mitten och lägg i vanlijkräm.
Låt jäsa på plåt med bakplåtspapper ca 20 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
 
 
vispa grädde och mandelmassa.
Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite ur bullarna och fyll bullarna med blandningen. Vispa grädden och lägg en klick eller spritsa på varje bulle. Lägg tillbaka locken och pudra över florsocker.
 
 
Smält smör pensla på smör runt kanterna och doppa i socker.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0