Hallon rulltårta med smörkräm

 
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk eller vatten
Några droppar hallonessens (inget måste)
 
Smörkräm
100 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 st äggula
175 g hallon
 
Lägg vätskan och essens i en skål,
så det får ligga och dra sig.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver.
Sikta ner det i äggsmeten och blanda.
Rör ner vätskan.
 
Bred ut smeten jämnt i långpannan.
Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter i 250 grader.
Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper på galler.
Dra försiktigt bort papperet som kakan gräddats på.
 
Smörkräm
Rör smör och florsocker poröst till fyllningen.
Tillsätt vaniljsocker och rör ner äggula.
Blanda i mosade hallon.
Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den.
Låt ligga kallt en stund.
Blanda florsocker med några droppar karamellfärg och vatten.  
Välj själv hur lös eller hård du vill ha den.
Höll över rulltårtan och låt det stelna.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0