påsk

Tanken var att jag skulle göra påskkycklings bakelser. Men den gula färgen var slut, lika så lakritsnörerna.
Därför fick dom inga ögon. Men söta små saker vart det ändå.
-
 
2 dl vetemjöl
1 1/4 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
en nypa salt
40 g mjukt smör
1 1/4 dl mjölk
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
 
Vaniljfrosting:
250 g florsocker (ett halvt paket)
80 g mjukt smör
1/4 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
 
Värm ugnen till 175 grader.
Lägg mjöl, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa ihop ingredienserna. Tillsätt mjölken lite i taget.  Tillsätt ägg och vaniljsockret  och vispa ihop ordentligt utan att överarbeta smeten.
Dela upp smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.
Gör under tiden frostingen. Vispa ihop florsocker och smör till en slät smet. Blanda sedan i mjölken och vaniljsockret.  Vispa tills frostingen är lätt och fluffig, minst 5 minuter.
Låt cupe cakes svalna och efter det ta bort pappret.
Sedan är det bara att vända upp och ner på cupe cakes, kleta på Vaniljfrosting runt omkring ( inte botten då) och dekorera så som du vill.
 
 Men till kycklingarna behöver man:
Mandel (med skalet kvar)
Lakritssnören
Hallonsnören
Kokosflingor
gul karamellfärg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0