Fläder & citron kaka med fyllning

 
½ dl mjölk
½ dl flädersaft (jag använde fläder och citron)
4 ägg
2½ dl socker
3½ dl vetemjöl
2½ tsk bakpulver
 
Smörj och bröa en form.
Vispa ägg och socker pösigt.
Sikta ner mjöl och bakpulver.
Rör försiktigt runt.
Tillsätt mjölken och flädersaften. Rör smeten slät.
 Bred ut smeten i formen.
 
In i ugnen ca 35 min i  175 grader.
 
Under tiden kakan svalnar så gör smörkrämen.
 
125 g smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2,5 msk flädersaft
2 äggulor
 
 
Vispa ihop smöret med florsocker och vaniljsocker så det blir luftigt.
Tillsättt flädersaften och vispa ner äggulorna.
 
Dela kakan på mitten och bred över smörkrämen.
Sikta över lite florsocker
Låt gärna stå lite innan du serverar den.
 
Servera gärna med jordgubbar.
varför inte dekorera kakan med jordgubbar eller skär i bitar och lägg in i kakan.
Gott gott!
Tyvärr hade jag inga jordgubbar, men gott var det i alla fall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0