Regnbågs tårta

 
 

4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Tre olika bakfärg


Vispa ägg och socker riktigt luftigt.
Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver noga.
Rör försiktigt ner mjölblandningen i smeten. Rör tills den är slät,

men inte mer än nödvändigt.
Fördela smeten i tre olika skålar,
Blanda i färgen.
Bred ut en färg jämnt i en smörj och mjöla form med löstagbar kant.
Sätt in i 200 grader varm ugn, sänk genast temperaturen till 175 grader och baka av i cirka 20 minuter. Känn i mitten med en sticka om kakan är fast.
Gör lika med resten av färgerna.


För med färger dubbla receptet.
Det ska jag göra nästa gång.
Tar tid men så snyggt blir det.


I tårtan hade jag vaniljkräm och hallongrädde.
Utan på hade jag en frosting.


Hallongrädde:
2,5 dl vispgrädde
125 gram hallon
0,5 dl florsocker


Mosa hallonen, vispa grädden relativt hårt (utan att den blir grynig) och blanda med de mosade hallonen och florsockret.


Frosting
300 gram Philadelphia
80 gram strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde


Rör strösocker, vaniljsocker och philadelphiaosten mjuk och krämig. Vispa grädden hårt, utan att den blir grynig, och vänd sedan samman den med philadelphiaosten.


Gör tårtan dagen innan för godast smak.

Men lägg på frostingen samma dag

som den ska bjudas på.
För frostingen vart ful över natten,

"sprack" upp .


Kommentarer
Postat av: Emilie

Hej Ina!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.se

2013-11-26 @ 12:43:06
URL: http://www.hittarecept.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0