Kanelbullesockerkaka

Ni har inte glömt att det är kanelbullensdag imorgon?
Vill du också ha hembakade kanelbulle men det hinns inte med?
Då är det hör något för dig kanelbullesockerkaka.
Lätt och går snabbt att baka.

 

 

175 g rumstempererat smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 dl gräddfil
1 tsk mald kardemumma
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt

Fyllning:
1 dl strösocker och 3 msk kanel


Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker mjukt och luftigt.
Blanda sedan ner äggen ett och ett,

och sedan gräddfilen.
Rör samman de torra ingredienserna i en annan skål.
Blanda sedan ner det i smeten.

Blanda samman socker och kanel till fyllningen.
Smöra och bröa en form.
Häll i hälften av smeten,

strö sedan över hälften av kanelsockret.
Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsocker.
Hyvla till sist över smör så att det nästan täcker kakan.
Grädda längst ner i ugnen i ca 45-60 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0