Hallonhjärtan

 
4,5 dl vetemjöl
1/4 tsk salt
225 gram mjuk smör
0,5 dl  florsocker
1,5 msk vaniljsocker
 
Hallonsylt
Florsocker
Vatten
Karamellfärg 
Strössel
 
Rör ihop vetemjöl och salt.
elvisp smöret tills det är vitt och fluffigt.
Tillsätt florsockret och vaniljsockret och rör några minuter.
Blanda sedan vetemjölet och saltet och rör bara så att det blir blandat.
Ta degen och täck med plastfolie, ställ sedan in degen i kylen i minst en timme.
Kavla ut degen på ett mjölat bord tills den är ca. 1/2 cm tjock. 
Tryck ut kakor med en hjärtform. hälften av hjärtarna trycker du ut ett litet hjärta på mitten av kakan. Tar bort det lilla hjärtat och lägg på sidan eller en annan plåt. 
Ställ sedan in de ogräddade
kakorna i kylen i  15 minuter. 
Grädda kakorna i ca 10 minuter i 175 graders ugn och låt dom sedan svalna på galler.
När kakorna har svalnat pudra lite florsocker på hjärtarna med håll i.
Sedan bred du ut lite hallonsylt ut på den undre kakan och
så trycker man ihop dom två kakorna.
 
Till dom mini hjärtana,
blanda lite florsocker, vatten och karamellfärg.
Häll över kakan och strössla över lite strössel. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0