Maräng & jordgubbstårta

vart inte riktigt som jag hade tänkt mig. 

Men med hjälp av en 2,5 åring så vart det riktigt fint.

 

 
 

Två maräng bottnar

1 liter jordgubbar
4 geletinblad
1/2 dl vatten
1 dl socker
3 dl grädde

Blötlägg geletinet. 
Mixa jordgubbarna till puré.
Koka upp vattnet och sockret.
Ta bort från plattan och blanda i geletinet.

Låt svalna.
Vispa grädden.
Blanda ner sockerlagen i purén sedan vänd försiktigt i grädden.
Blanda om mycket försiktigt.
Klä in en form (24 cm) med löstagbar kanter. Lägg i en maräng botten och i med hälften av smeten, på med den andra och täck med resten av smeten. In i frysen minst 4 timmar.

 

dekorera med grädde och jordgubbar. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0