Charlotte Royale med smak av lemon och persika

 
 
rulltårta
 
3 ägg 
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
 
Lägg ett bakplåtspapper i en
långpanna 30x40 cm.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver. 
Sikta ner det i äggsmeten och blanda. 
Rör ner mjölken. 
(jag hade några droppar karamellfärg för att få lite rolig färg)
 
Bred ut smeten jämnt i långpannan. 
Grädda mitt i ugnen
ca 5 minuter i 250 grader.
Stjälp upp kakan på ett
bakplåtspapper på galler. 
Dra försiktigt bort papperet som
kakan gräddats på.
Låt svalna. 
 
Lägg ett fint lager lemon curd på rulltårtan. 
Rulla ihop och låt rulltårtan
villa i kylen en stund. 
 

Persikafyllning

8 gelatinblad

1 burk konserverade persikor

300 g neutral kvarg

4 dl vispgrädde

1 dl Lemon Curd

½ dl socker

 

Lägg geletinet i blött, ca 5 min. 

Täck en lagom stor skål med plastfolie. Dela rulltårtan i ca 1,5-2 cm bitar och lägg i skål. Lägg så tätt som det går.

Skär persikorna i små bitar och häll spadet i en kastrull och värm upp. 

Rör i gelatinet, blanda väl. Rör sedan i kvargen. 

Vispa grädde och socker.

Blanda i lemon curden. 

Blanda i kvarg blandningen i grädden.

Häll i fyllningen i skålen. 

Låt stå i kylen tills den stelnar. 

Helst över natten. 

Ta ett serverings fat, lägg den på skålen, sväng upp och ner. Ta bort plastfolien. 

 

Receptet på lemon curd finns lite längre ner. 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0