Vanilj & hallonpaj

 
Vaniljkräm: 
3 dl mjölk
8 msk marsanpulver
 
Pajskal:
200 g smör 
1 dl socker 
2 tsk vaniljsocker
5 dl mjöl
 
Hallon blandning:
350 g hallon 
1/2 dl socker
 1 msk potatismjöl 
 
Vispa mjölken med marsipanpulver. 
Ställ ni i kylen. 
 
Smält smöret. 
Blanda socker, vaniljsocker och mjölet.
Höll i smöret och knåpa ihop med händerna. 
Ta en 2/3 del av degen och tryck ut i en form. 
Grädda i ugnen i 8 min i 200g. 
 
Rör hallonen, potatismjölet och socker.
Blanda i vaniljkrämen med hallonen. 
Häll i pajformen. 
Smula resten av degen över hallonen. 
 
In i ugnen i ca 20 mim. 
Låt svalna.
 
Servera gärna med grädde, vaniljsås eller glass. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0