Naked cake


Choklad botten med himmels
god Jordgubbes fyllning.  
Dekorerad med jordgubbar
och blommor ifrån balkongen. 
 
 
 
Recept på 20 cm
(Höga bottnar)
 
5 ägg 
3 dl strösocker 
2 tsk vaniljpulver
1,5 dl vetemjöl 
1,5 dl potatis mjöl 
2,5 tsk bakpulver
3 msk kakao 
 
Recept på 24 cm 
(Höga bottnar)
 
10 ägg 
6 dl strösocker 
4 tsk vaniljpulver
3 dl vetemjöl 
3 dl potatis mjöl 
5 tsk bakpulver
6 msk kakao
 
vispa ägg och sockret poröst. 
Sila vetemjöl, potatis och bakpulver i en annan bunke, rör om ordentligt.
Blanda i mjölblandningen i äggsmeten. 
Klipp ett bakplåtspapper på mitten och klä pappret på sidorna så kakan kan växa på höjden,
Smörj och bröa frommes botten. 
Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40 - 60 min.
Låt svalna. Dela i tre lika stora delar.
 
 
Nu till fyllningen. 
 
1000g Jordgubbar

350 g Philadelphiaost

2 dl Florsocker

2 tsk Vaniljsocker

8 dl Vispgrädde

 
Skär jordgubbar i små bitar. 
Vispa upp Philadelphia, florsocker och vaniljsocker. 
Vispa upp grädden hårt. 
Vända försiktigt ner i Philadelphiablandningen i grädden. 
Tillsätt jordgubbarna.
 
Dela tårtan och fyll tårtan med fyllningen. 
Jag brukar låta mina tårtor ligga i bakformen i kylskåpet över natten innan jag stapplar upp och dekorerar tårtorna. 
Blir både godare och stadigare. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0