Naked cake
Choklad botten med himmels
god Jordgubbes fyllning.
Dekorerad med jordgubbar
och blommor ifrån balkongen.

Recept på 20 cm
(Höga bottnar)
5 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljpulver
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl potatis mjöl
2,5 tsk bakpulver
3 msk kakao
Recept på 24 cm
(Höga bottnar)
10 ägg
6 dl strösocker
4 tsk vaniljpulver
3 dl vetemjöl
3 dl potatis mjöl
5 tsk bakpulver
6 msk kakao
vispa ägg och sockret poröst.
Sila vetemjöl, potatis och bakpulver i en annan bunke, rör om ordentligt.
Blanda i mjölblandningen i äggsmeten.
Klipp ett bakplåtspapper på mitten och klä pappret på sidorna så kakan kan växa på höjden,
Smörj och bröa frommes botten.
Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40 - 60 min.
Låt svalna. Dela i tre lika stora delar.
Nu till fyllningen.
1000g Jordgubbar
350 g Philadelphiaost
2 dl Florsocker
2 tsk Vaniljsocker
8 dl Vispgrädde
Skär jordgubbar i små bitar.
Vispa upp Philadelphia, florsocker och vaniljsocker.
Vispa upp grädden hårt.
Vända försiktigt ner i Philadelphiablandningen i grädden.
Tillsätt jordgubbarna.
Dela tårtan och fyll tårtan med fyllningen.
Jag brukar låta mina tårtor ligga i bakformen i kylskåpet över natten innan jag stapplar upp och dekorerar tårtorna.
Blir både godare och stadigare.
Kommentarer
Trackback