Plommonpaj

 
 
115 g Smör
3 1/4 dl mjöl 
1/2 tsk salt  
2 msk Crème Fraiche 

Fyllning: 
500 g plommon 
3 äggulor 
2 dl socker 
2 msk mjöl 
2 msk Crème Fraiche 

 
Nyp samman alla ingredienserna med händerna tills det blir en deg. Tryck ut degen i pajformen och ställ in i kylen.
Under tiden gör fyllningen. 
Rensa plommon.
Vispa samman ägg, socker, mjöl och Crème Fraiche. 
 
Grädda pajdegen i 225 g i 10 min. 
Ta ut och lägg i plommon och häll över fyllningen. Täck formen med aluminiumfolie. Grädda igen i 180 g i 30 min. 
Ta bort aluminiumfoliet och låt grädda  i 15 min till.
 
Servera med vaniljsås eller glass. 
 

Kommentarer
Postat av: ɑ n n i k ɑ

Gott!

2015-09-02 @ 18:23:41
URL: http://blogofphoto.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0